Laatste nieuws

Micronic Beste Leerwerkbedrijf 2017 09-05-2018

Maandagmiddag 7 mei werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing 2017 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2017 werd Micronic. Senna van Peperzeel, HR manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel.   |
>> lees meer

Beste Talent van Lelystad: Efrem! 16-04-2018

Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april 2018 is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Uit handen van wethouder Van den Heuvel en voorzitter van de jury Andries Greiner ontving hij de trofee en een oorkonde.
Hij was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.
Masterclasses afgerond 26-03-2018

Wat een interessante masterclass was dat gisteren! Het blijkt dat heel veel werknemers tobben met de financiën (meer dan 70%) en een groot gedeelte daarvan heeft grote financiële problemen waar ze zelf niet uit komen.  Je zou denken: "Dat is toch een privé probleem die je ook zelf moet oplossen en als werkgever heb ik daar niks mee te maken".
>> Lees meer 

 


 

Genomineerden Leerwerkverkiezing Lelystad 2017 bekend 20-03-2018

De jury van de Leerwerkverkiezing Lelystad 2017, bestaande uit Andries Greiner, wethouder John van den Heuvel en Rob van Reijswoud, heeft uit een mooi aantal voordrachten de genomineerden gekozen die gaan strijden voor de titel “beste Leerwerkbedrijf 2017” en “beste Talent 2017”.

Genomineerd in de categorie leerwerkbedrijven alfabetische volgorde:
Holland Composites, Jamin, Micronic

Genomineerd in de categorie talenten op alfabetische volgorde:
Efrem Abra Tekle, Jordey Dammers, Thirza Anakotta.
>> Lees meer


Aanmelding voor verkiezing Beste Leerwerkbedrijf en Beste Talent 2017 gestart: draag een talent of onderneming voor! 16-02-2018

De combinatie leren en werken is erg belangrijk voor het behalen van een startkwalificatie om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Dit geldt zowel voor bedrijven en werkgevers, als voor leerlingen, de werknemers van de toekomst. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van (leerwerk)bedrijven.  
>> Lees meerGoed bezochte kick off van de masterclass “inclusief ondernemen” 09-10-2017

Lelystadse bedrijven zijn zeer inclusief denkend, concludeerden de onderzoekers van de Tilburgse universiteit tijdens de eerste masterclass uit een serie van vier masterclasses over inclusief ondernemen.  

Een dertigtal Lelystadse werkgevers deed mee aan de door het Lelystad Akkoord georganiseerde masterclass. Het thema van deze eerste masterclass was “Crossing boundaries tussen overheid en werkgevers”. Er werd diep ingegaan op de mogelijkheden van het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking binnen een organisatie, op hoe dat gerealiseerd kan worden. Daarbij kwam de vraag aan de orde hoe de gemeente Lelystad een bedrijf hierin kan faciliteren.
>> Lees meer