Laatste nieuws

Goed bezochte kick off van de masterclass “inclusief ondernemen” 09-10-2017

Lelystadse bedrijven zijn zeer inclusief denkend, concludeerden de onderzoekers van de Tilburgse universiteit tijdens de eerste masterclass uit een serie van vier masterclasses over inclusief ondernemen.  

Een dertigtal Lelystadse werkgevers deed mee aan de door het Lelystad Akkoord georganiseerde masterclass. Het thema van deze eerste masterclass was “Crossing boundaries tussen overheid en werkgevers”. Er werd diep ingegaan op de mogelijkheden van het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking binnen een organisatie, op hoe dat gerealiseerd kan worden. Daarbij kwam de vraag aan de orde hoe de gemeente Lelystad een bedrijf hierin kan faciliteren.
>> Lees meer


 

Bouwbedrijf Noordersluis Beste Leerwerkbedrijf 2016 en Damian Schalkwijk Beste Talent 2016 19-04-2017

Woensdagmiddag 19 april werden tijdens een goed bezochte feestelijke bijeenkomst de winnaars van de Leerwerkverkiezing 2016 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2016 werd Bouwbedrijf Noordersluis en het Beste Talent 2016 werd Damian Schalkwijk. Beide winnaars namen een beeld, een oorkonde, een Lelypas en prachtige bloemen in ontvangst. De verkiezing werd gehouden bij het Werkbedrijf Lelystad.   
>> Lees meer


 

Tweede BKL Banenmarkt nog groter succes! 19-04-2017

Bijna 200 werkzoekenden bezochten woensdag 19 april goed voorbereid een zestal stands van personeelsintermediairs uit Lelystad in het Stadhuis. Doordat de intermediairs de werkzoekenden ook advies gaven over hun CV, opleiding en toekomstige banen/vacatures, stonden er lange rijen bij de intermediairs. Dit was voor de mensen een mooie kans om ook onderling een gesprekje aan te gaan.
>> Lees meer


 

 


 

Het Lelystad Akkoord zet zich in voor het in beweging krijgen van de inclusieve arbeidsmarkt. 13-03-2017

Het Lelystad Akkoord zet zich in voor het in beweging krijgen van de inclusieve arbeidsmarkt. Daar hoort ook de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven bij. Alleen met een goede aansluiting hebben onze scholieren kans voor de toekomst. Aan de andere kant is deze aansluiting van levensbelang voor het voortbestaan van ondernemers in Lelystad.

Goed opgeleid personeel is cruciaal. MBO College Lelystad zoekt bedrijven die studenten de kans willen geven om te leren, beleven en ontdekken in de praktijk. Voor bedrijven is dit de kans om jong talent te spotten (veel succesvolle medewerkers zijn dikwijls als stagiaire in het bedrijf begonnen) en input te leveren op het lesprogramma.  >> Lees meer


 

Paralympische tennisster Esther Vergeer ziet toekomst in het Lelystad Akkoord 28-11-2016

Voor ruim honderd betrokkenen sprak Esther Vergeer op het symposium van het Lelystad Akkoord. “Gewoon kunnen meedoen is het belangrijkste dat telt voor iedereen!” Esther deelde een compliment uit door te benadrukken hoe bijzonder het is hoe Lelystad werkt aan de inclusieve arbeidsmarkt.   

Eerder die middag gaf Esther een college aan studenten van het MBO College Lelystad. “Als je iets wil bereiken dan lukt dat!” vertelt Paralympische tennisster Esther Vergeer. De studenten hangen aan haar lippen. “Het is daarbij belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Door te focussen op je doel, is de kans groot dat het lukt.“ Het bewijs van haar succes, een van de vele gouden medailles,
heeft ze bij zich.   >>Lees meer


Op stage in Lelystad Houding en gedrag worden aan de tand gevoeld 18-11-2016

Onderwijs vindt aansluiting bij het bedrijfsleven! Goed voor de toekomst van Lelystad.


Herinnert u zich uw eerste baantje of stagebedrijf? Ik wel. Geweldig was mijn snuffelstage, maar aan het einde van de dag wist ik dat ik niet als vakkenvuller de rest van mijn leven wilde doorbrengen. Een gave stage was die bij een werving- en selectiebureau aan de Amsterdamse grachten met een zeer gedreven dame als eigenaar. Een grote ontdekkingstocht waar ik nu nog de vruchten van pluk.

Het Lelystad Akkoord heeft het bevorderen van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt als belangrijk speerpunt. Het is als stad belangrijk te weten dat we studenten opleiden voor ons bedrijfsleven en dat het daarom van levensbelang is dat deze studenten waarde toevoegen aan het bedrijf. We zeggen het wel, maar doen we het ook? En waar valt nog winst te behalen? >>Lees meer