Leerwerkverkiezing

Leerwerkverkiezing Lelystad

De combinatie leren en werken is erg belangrijk. Niet alleen voor het bedrijfsleven maar ook voor leerlingen, de toekomstige werknemers. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde en vormt een mooie opstap naar werk. Dit kan alleen met de medewerking van leerwerkbedrijven. Het Lelystad Akkoord organiseert daarom de LEERWERKVERKIEZING LELYSTAD 2018 Het gaat hierbij om de verkiezing van zowel het Beste Leerwerkbedrijf als het beste Talent. Iedereen in Lelystad (inwoner of bedrijf) kan een leerwerkbedrijf of talent voordragen maar kan ook zichzelf of zijn/haar bedrijf aanmelden.


Criteria leerwerkbedrijf

  • Het bedrijf is gevestigd in Lelystad of een vestiging van het bedrijf heeft een adres in Lelystad (niet uitsluitend een postbusadres).
  • Het bedrijf heeft in 2018 ten minste één persoon in het bedrijf opgeleid en is ten minste 3 jaar als leerwerkbedrijf actief. Bijvoorbeeld met een stageplaats, werkervaringstage of leerwerkbaan. Het gaat in ieder geval om een combinatie van leren en werken, waarbij het verwerven van beroepsgerichte competenties centraal staan.
  • Het winnende bedrijf stemt in met de publiciteit die Lelystad genereert rondom de verkiezing Beste Leerwerkbedrijf van Lelystad 2018.
  • Bedrijven kunnen zichzelf voordragen of voorgedragen worden door een talent, onderwijsinstelling, kenniscentrum of intermediaire organisatie.
  • Het bedrijf heeft een inspirerende motivatie/visie op leren en werken.
  • Het bedrijf biedt gestructureerde begeleiding aan mensen in het verwerven van beroepsgerichte competenties en voert een personeelsbeleid dat is gericht op de ontwikkeling van mensen.

Het Beste Leerwerkbedrijf 2017 werd Micronic. Senna van Peperzeel, HR manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel. De verkiezing werd gehouden bij Werkbedrijf Lelystad. De twee andere genomineerden waren Holland Composites en Jamin Lelystad.

Foto Monavid 

Draag hier uw bedrijf voor