Onno Vermooten

Onno Vermooten is directeur van Werkbedrijf Lelystad en lid van de stuurgroep Lelystad Akkoord. Daarnaast is hij o.m. bestuurslid van het Regionaal Werkbedrijf.


Jolanda Degen

Jolanda Degen is manager HRM bij MBO College Lelystad. Vanuit haar functie begeleidt en plaatst zij medewerkers in het kader van de participatiewet. Daarnaast vindt zij het belangrijk om een zeer divers personeelsbestand te hebben, zodat de studenten zich kunnen spiegelen en voorbeelden kunnen ontmoeten.


Nicol Tadema

Nicol Tadema is een geboren en getogen Lelystedelinge. Haar tekstbureau Voor Tekst is dan ook in Lelystad gevestigd en het is gespecialiseerd in teksten voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Werkgevers, intermediairs en toeleveranciers vanuit heel Nederland nemen teksten, trainingen en advies bij haar af om hun doel(groep) te bereiken. Denk aan organisaties als de Rabobank, gemeente Amsterdam en Jumbo supermarkten. Ook is zij co-founder van Kiqit, het kennisplatform waar inmiddels al 2.350 recruitment professionals zijn aangesloten. Komend najaar verschijnt Nicols derde boek: ‘Tekst werkt’, een handboek voor tekst binnen recruitment en hr.
Haar devies: ‘Zet de oogkleppen af en de bril van de doelgroep op’.

Nicol gaat in op de volgende thema’s:
– Hoe communiceer je inclusief?
– Er ligt een wetsvoorstel voor gelijke kansen
– Ingaan op praktische aspecten waar je op moet letten in je teksten. Hoe spreek je de juiste taal en bereik je de doelgroep?
– Voorbeeld geven van een campagne die Nicol bij de gemeente Amsterdam uitvoerde
– Bedrijven willen een goede werkgever zijn en kunnen zich niet veroorloven niet inclusief te zijn/communiceren