“De collega’s bij Woonzorg Flevoland hebben het samenwerken met mensen uit de horeca als aanvulling en toevoeging op hun team ervaren” aldus Bartold Oppers (Manager Gastvrijheid & Welzijn bij Woonzorg Flevoland)

Er waren volgens het team hele leuke momenten, ook het afscheid. Bewoners hebben in korte tijd een klik met deze mensen opgebouwd.
“De taal was in sommige gevallen een struikelblok” laat Bartold weten.

Waarom nemen jullie nu afscheid? Is de zorg minder overbelast? “De afgelopen maanden was er geen regeling, maar een samenwerking tussen Hajé en Harrels waarbij wij tegen aantrekkelijk tarief deze mensen konden inzetten. Per 1 april is er een landelijke subsidieregeling waardoor deze mensen echt bij ons in dienst moeten komen voor minimaal 20 uur. Daar hebben velen niet voor gekozen omdat dit een tijdelijke baan zou zijn waarbij ze dan een vaste baan moesten opzeggen. Met een aantal gaan we wel door”. Leuke ontwikkeling: één team heeft al afgesproken dat wanneer de horeca weer opengaat er regelmatig bezoekjes zullen worden afgelegd naar de horecalocatie met zowel medewerkers als bewoners.
Tip voor de regelgeving die er is: Het minder complex maken om deze mensen in te zetten.

Reacties vanuit de zorg:
“Het is mooi te zien hoe gastvrijheid in de horecamensen zit, is toch anders dan het DNA van een zorgmedewerker”

“De eigenaar van Harrels is ook bij ons werkzaam. Hij kende vanuit zijn horecagelegenheid ontzettend veel bewoners, dit gaf hele mooie gesprekken”

Wat was de grootste uitdaging? Ook tijd en aandacht besteden om deze gastheren en dames zich thuis te laten voelen omdat het best druk is. En per 1 april weer veel nieuwe collega’s aannemen en inwerken.

>> terug naar nieuwsbrief