Lelystad Akkoord Nieuwsbrief 1, aug. 2017

Lelystad werkt aan een inclusieve arbeidsmarkt
De toekomst begint nu. Wat moeten we nu doen om  de arbeidsmarkt in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden? Sinds de invoering van de participatiewet is de inclusief ondernemen een belangrijk thema voor ondernemers met een sociale en duurzame insteek. In juni 2016 hebben de overheid, het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen de handen ineengeslagen; het Lelystad Akkoord was een feit.


 

 

Aanspreekpunt
Irene Medema is campagnemanager van het Lelystad Akkoord. Ze is aanspreekpunt voor alle bedrijven die vragen hebben over inclusief ondernemen in Lelystad. Ook kunt u met haar van gedachte wisselen over de mogelijkheden wanneer u als bedrijf graag iets wilt betekenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Irene zorgt dat de verbindingen tussen bedrijven en mensen of organisaties onderling worden gelegd.  >>Contact

 

 


Netwerk van vrienden van het Lelystad Akkoord
Vrienden van het Lelystad Akkoord zetten zich in om mensen die dat nodig hebben een kans te geven om weer aan de slag te gaan. Daarnaast willen we voor iedere jongere een passende stageplaats. Binnen het Lelystad Akkoord bundelen we onze krachten en verbinden we onze netwerken om onze ambities te realiseren.
>> Een lijst van onze vrienden vind u hier


Landelijke erkenning: Lelystad is op de goede weg
Werkbedrijf Lelystad heeft de ESF Award 2016 gewonnen. Volgens de jury een overtuigende winnaar. Het mede door Werkbedrijf Lelystad vormgegeven Lelystad Akkoord is een verlengde van het landelijke sociale akkoord waarin eveneens alle partners verenigd zijn. Dit werd nog eens onderstreept door staatssecretaris Jetta Klijnsma bij de uitreiking van Award.



Mogen wij u iets vragen?

Om te polsen hoe u als werkgever tegenover de thema’s staat, waar het Lelystad Akkoord zich voor inzet, willen wij u graag een paar korte vragen stellen. Uit alle reacties selecteren we twee bedrijven die we in de volgende nieuwsbrief in beeld brengen. Dit gebeurt uiteraard in overleg. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om alleen de vragen te beantwoorden en zo uw ervaringen met ons te delen.



Het beste leerwerkbedrijf van Lelystad wint participatieprijs bij Flevopenningen
Op vrijdag 19 mei vond het Ondernemersgala van de Flevopenningen plaats. Het was een drukbezochte avond; ruim 560 ondernemers en bestuurders waren aanwezig. De Flevopenningen werden uitgereikt door Jan-Nico Appelman, Martin van den Hemel, Froukje de Jonge en Elly van Wageningen. KFC Lelystad won de participatieprijs! Naast de uitreiking van de Flevopenningen, kwamen de juryvoorzitters ook aan het woord en werden drie bestuursleden van de Stichting Flevopenningen in het zonnetje gezet. Ook de afterparty werd druk bezocht. Netwerken, dansen en gezellig napraten; het was een geslaagde avond. Al helemaal voor KFC Lelystad!



Word ook vriend van het Lelystad Akkoord
Vrienden van het Lelystad Akkoord zetten zich in voor het realiseren van een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen kan meedoen. Vrienden van het Lelystad Akkoord onderschrijven de volgende uitgangspunten:
1. samen kansen creëren voor de inclusieve arbeidsmarkt
2. samen krachten bundelen in het Lelystad Akkoord
3. voor iedere jongere een passende stageplaats

Wilt u zich aanmelden bij het Lelystad Akkoord?
>> Meld u hier aan als vriend van het Lelystad Akkoord.


Masterclass “Sociaal ondernemen”
In het najaar start het Lelystad Akkoord met een Masterclass Sociaal Ondernemen. De masterclass bestaat uit een serie van 4 blokken. De volgende thema’s worden behandeld: kiezen voor inclusiviteit, psychische kwetsbaarheden, begeleiden van werknemers met schulden, subsidieregelingen en arbeidsrecht. Het volgen van deze masterclass is voor vrienden van het Lelystad Akkoord toegankelijk en kosteloos. Meteen na de zomer zullen wij het definitieve programma en de data bekendmaken.


Financiële mogelijkheden binnen de Participatiewet
Sinds de invoering van de Participatiewet staat inclusief ondernemen steeds vaker op de agenda bij ondernemers. Deze wet wil bereiken dat mensen met een arbeidsbeperking ondersteunt en begeleidt worden bij het vinden van werk én het behouden ervan. Zo ontstaat er een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar mogelijkheden, de inclusieve arbeidsmarkt.  Ook zijn er financiële voordelen voor u als ondernemer te behalen in de vorm van loonkostensubsidies. >> Lees meer 



Banenevent 2017
Als bedrijf, instelling, uitzendbureau, personeelsadviesbureau, intermediair of onderwijsinstelling, wilt u natuurlijk niet ontbreken op Flevoland Werkt! Banenevent op 19 september waar persoonlijk contact centraal staat en matches vanzelfsprekend zijn!  >> Wees erbij

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab