Masterclass: Cultuurverschillen in het bedrijf

Op dinsdag 3 maart 2020 organiseert het Lelystad Akkoord haar 8e masterclass.
Locatie: Werkbedrijf Lelystad, Vaartweg 67
Ontvangst                 15.30 uur
Start masterclass     15.45 uur
Einde masterclass    17.15 uur
Napraten en een drankje tot ca 18 uur

Onderwerpen die worden behandeld:
Van ver gekomen: het verhaal achter een vluchteling en hoe is het om in Nederland mee te doen? – spreker Natasja Bijl
Delen van inzichten en ervaringen in het werken met statushouders en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

  • Mixed teams, hoe werkt dat?
  • Praktische handvatten in de samenwerking

Deze masterclass wordt inhoudelijk gevuld door diverse ervaringsdeskundigen vanuit diverse rollen en invalshoeken.

Natasja Bijl, journalist en auteur presenteert het deel van de masterclass met als titel ‘Van ver gekomen’. Hierin vertelt zij welke weg Eritrese vluchtelingen tijdens hun vlucht hebben afgelegd, maar ook welke moeilijkheden zij ervaren in hun nieuwe thuisland. Leidraad voor deze masterclass is haar onlangs verschenen roman ADEM, sterk geïnspireerd op het leven van haar Eritrese ’taalmaatje’ en inmiddels goede vriend.
https://natasjabijl.nl/roman-adem/

Johan Tijink, franchiseondernemer KFC, werkt al jaren met diverse culturen en mensen met een andere afkomst dan Nederland. Zijn ervaringen variëren van ‘teleurstellend’ tot ‘whoaa, deden alle stagiaires/werknemers dat maar.’ Tijink: ‘Taalachterstand is een probleem. Sommigen zijn te afwachtend, komen pas op gang als de leidinggevende iets zegt.”

Saskia Anakotta, Werkcoach heeft veel ervaring in het begeleiden van werkzoekenden van diverse culturen. Saskia vertelt op praktische wijze waar je als werkgever rekening moet houden en het verschil in houding en non verbale communicatie.
Alicia van Gelderen van Vluchtelingenwerk werk veel samen met Saskia. Ze zal samen met haar de ervaringen en tips delen.

Brian Werkgoud, teamleider van Marfo heeft in zijn team een groot aantal statushouders. Zijn benadering deelt hij met de deelnemers van de masterclass. Marfo is gevestigd in Lelystad, produceert maaltijden voor vliegtuigmaatschappijen en werkt in ploegendiensten.

Aanmelden voor de masterclass kan tot 1 maart via deze knop
Voor vrienden van het LA is deze masterclass kosteloos. Kijk voor de vrienden van het Lelystad Akkoord op onze website www.lelystadakkoord.nl
Ben je geen vriend maar wil je deze masterclass wel volgen, meld je dan aan via deze link en na het voldoen van de factuur ter hoogte van 75 euro heeft u garantie op deelname.

Bestellen boek van Natasja:
Deelnemers kunnen voor 10 euro het boek van Natasja bestellen i.p.v. de winkelprijs van 20 euro. Graag bij aanmelding aangeven of je het boek wil bestellen.
Voor vragen over de masterclass kunt u contact opnemen met Irene Medema, campagnemanager Lelystad Akkoord.
[email protected]
M 06-26408841

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab