Vandaag is bekend geworden welke bedrijven en talenten genomineerd zijn voor de leerwerkverkiezing van dit jaar. Het Lelystad Akkoord was op zoek naar de verborgen pareltjes in de stad en heeft iedereen opgeroepen deze voor te dragen.

Uit alle voordrachten die we hebben mogen ontvangen heeft de jury BessTrade, KozijnFit en Havenlodge genomineerd in de categorie ‘Beste leerwerkbedrijf’.

Karin Peters, Wim Bos en Serge Gerritsen zijn genomineerd in de categorie ‘Beste talent’.

Irene Medema (campagnemanager van het Lelystad Akkoord) ging op pad om te horen wat het verhaal achter deze bedrijven en talenten is.

De genomineerde talenten
Een van de genomineerde talenten is Karin Peters, werkzaam bij Dopak. De stabiele manier waarop het team van Karin werkt, is ook het management van Dopak niet ontgaan. Karin is super blij en is heel blij verrast met haar nominatie “Ik doe gewoon mijn werk, maar blijkbaar vindt mijn werkgever dat ik heel goed gewoon mijn werk doe”.  De collega’s van Karin zijn ook zichtbaar trots en komen zeker mee naar het leerwerkdiner op 4 november om Karin aan te moedigen en te genieten van haar nominatie. Haar directe collega heeft een blessure aan zijn been en zo hebben ze het werk verdeeld dat Karin meer op de werkvloer loopt en hij meer administratie doet. Administratie is niet de grootste hobby van Karin dus dit is een mooie samenwerking!

Na een periode van uitkeringen heeft Wim nu een betaalde baan bij BessTrade. Hij is 50+ en heeft de afgelopen jaren heel veel moeite moeten doen om betaald werk te vinden.
“Tijdens deze uitkering periode werkte ik ook voor mijn geld, maar dit voelt nu wel echt heel anders! Ik ben erg blij met deze baan en voel mij erg thuis bij BessTrade” aldus Wim. “Wim is echt een voorbeeld van een werknemer waar ik wel honderd van zou willen hebben” vertelt zijn manager Patrick. “Hij is altijd op tijd en snapt na een korte instructie meteen wat de bedoeling is.”

We bezoeken Serge bij een renovatieklus. Hij doorloopt bij KozijnFit een uniek ontwikkelplan ‘van leren werken tot leren monteren’ en hij wordt momenteel ontwikkeld tot een kozijnmonteur bij dit bedrijf. “Het mooie is dat ik hier alles mag doen wat mijn collega’s die hier al langer werken ook doen. Dus niet alleen de minder leuke klusjes. Ze weten dat ik in bepaalde klussen erg goed ben en vaak laten ze dat dan ook het liefst aan mij over”. Op de vraag aan Serge wat hij andere jongeren wil meegeven “Blijf doorzetten! Zo ontdek je wat je kan en leuk vindt of juist helemaal bij je past.”

Genomineerde leerwerk bedrijven
We spreken Patrick van der Klomp, manager bij BessTrade. Het bedrijf is gevestigd op Oostervaart en verwerkt PVC resten tot weer herbruikbare grondstoffen.
Ontzettend enthousiast vertelt Patrick over de bedrijfscultuur en mentaliteit bij het bedrijf. “We vinden de menskant van ons team heel belangrijk. Iedereen is hier gelijk en wij benadrukken een goede samenwerking en teamspirit. Een werkklimaat waarin men elkaar helpt, komt het werk en de resultaten ten goede.”

KozijnFit bezoeken we in de kustwijk van Lelystad. Hier werken ze aan een groot renovatieproject. Graag dragen ze bij aan het ontwikkelen van medewerkers en het verbeteren van onze stad. Ook zetten ze zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eigenaar Ruud Heerema benadrukt “Als werkgever moet je af en toe vanuit een ander perspectief kijken. Ik zie het als verplichting dat je goed bent voor je medewerkers. Het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen het naar de zin heeft en dat onze medewerkers een goede boterham verdienen.”

Havenlodge is gevestigd op Noordersluis.  We spreken een van de eigenaren, William Beurskens. ‘We hebben mensen in dienst met verschillende achtergronden en culturen. Ook mensen waar de Nederlandse taal nog niet gebruikelijk is.” Als je bij Havenlodge begint loop je eerst mee met een volledige monteur die je wegwijs maakt in de bouw van onze havenlodges. Op deze manier krijg je het hele proces mee. Vandaaruit gaan we kijken waar jouw specialisme ligt en gaan wij ervoor zorgen dat jij je hierin verder kunt ontwikkelen. Binnen het team hangt een informele sfeer. Wij vinden het belangrijk dat jouw werkplek één is waar jij je hélemaal thuis kan voelen. Van werken bij ons moet je blij worden.” “Hier zijn het allemaal mensen en daar zit ook een gezin achter. Het gaat om wie je bent en wat je doet. Bij ons mag iedereen leren! We zijn heel blij dat we genomineerd zijn en vinden het hartstikke leuk. Het is een verdienste van onze medewerkers!” “Wat ben ik trots op de geselecteerde genomineerden! Wat fijn dat ze zijn voorgedragen en hiermee een gezicht krijgen voor veel meer mensen. Ik hoop dat het medewerkers van jong tot oud aanmoedigt om door te gaan. Ook hoop ik dat het werkgevers laat zien hoe fijn het is om de mensenkant van hun bedrijf te belichten.” Besluit Irene aan het eind van de dag waarom ze alle genomineerden heeft gezien en gesproken in hun werkomgeving. “Zo prachtig wat hier allemaal in Lelystad gebeurt.”

Feestelijk Leerwerkdiner op 4 november
Voor alle genomineerden is er een tafel gereserveerd bij ons Leerwerkdiner dat wordt gehouden op 4 november bij Werkbedrijf Lelystad. Een deskundige jury bepaalt die avond wie met de titel beste Talent en beste Leerwerkbedrijf naar huis gaat.

Achtergrond leerwerkverkiezing
De combinatie leren en werken is erg belangrijk voor het behalen van een startkwalificatie om een beroepsopleiding te kunnen volgen. Dit geldt zowel voor bedrijven en werkgevers, als voor leerlingen, de werknemers van de toekomst. Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van (leerwerk)bedrijven.

Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten, organiseert het Lelystad Akkoord de Leerwerkverkiezing.

Leerwerkbedrijven mogen trots zijn op hun inspanningen en hun voorbeeldfunctie richting andere bedrijven. Deze bedrijven kunnen zowel zichzelf als andere leerwerkbedrijven aanmelden. Door deelname aan de Leerwerkverkiezing geven bedrijven aan belang te hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast kunnen scholen en leerwerkbedrijven leerlingen/stagiaires, die zij zien als uitzonderlijk leerwerktalent, aanmelden voor de Leerwerkverkiezing. Ook voor de leerwerktalenten geldt, dat zij een stimulans zijn voor anderen. Bij de talenten gaat het om zowel beginnende beroepsbeoefenaars als mensen die op latere leeftijd een andere beroepsrichting hebben gekozen.

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab