Inclusief ondernemen

Lelystadse bedrijven zijn zeer inclusief denkend, concludeerden de onderzoekers van de Tilburgse universiteit tijdens de eerste masterclass uit een serie van vier masterclasses over inclusief ondernemen.

Een dertigtal Lelystadse werkgevers deed mee aan de door het Lelystad Akkoord georganiseerde masterclass. Het thema van deze eerste masterclass was “Crossing boundaries tussen overheid en werkgevers”. Er werd diep ingegaan op de mogelijkheden van het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking binnen een organisatie, op hoe dat gerealiseerd kan worden. Daarbij kwam de vraag aan de orde hoe de gemeente Lelystad een bedrijf hierin kan faciliteren.

Werkgevers werden in het tweede gedeelte van de sessie uitgedaagd een inclusief HRM model in te vullen. Dit gaf hele mooie en interessante inzichten.

Naast de inhoudelijke bagage was het een geweldige gelegenheid voor de inclusieve ondernemers en HR managers om elkaar te ontmoeten en naast netwerken ook van gedachten te wisselen over het HR vraagstuk rondom inclusief werkgeverschap. De masterclass werd gehouden bij het Werkbedrijf Lelystad.

Op 13 november wordt de 2e module gegeven door de Langhenkel Groep en die gaat over psychische kwetsbaarheden.

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab