Beste Talent van Lelystad: Efrem!

Tijdens de Leerwerkverkiezing op 11 april 2018 is Efrem Abra Tekle verkozen tot Beste Talent van 2017. Uit handen van wethouder John van den Heuvel en voorzitter van de jury Andries Greiner ontving hij de trofee en een oorkonde. Efrem was één van de drie genomineerde talenten. De andere twee genomineerden waren Thirza Anakotta en Jordey Dammers.

Voorzitter van de jury Andries Greiner benadrukte in zijn verhaal dat het bij de verkiezing van het Talent van het Jaar niet om winnen gaat. Winnen doe je bij een wedstrijd. Dat is dit in zijn ogen niet. Hij vergeleek het met het krijgen van een onderscheiding.

Die krijg je niet voor een bepaalde prestatie, maar omdat je steeds bezig bent je talent te ontwikkelen en een goede collega te zijn. Stadsdichter Thomas Gerla en pianist Gijs droegen naast hun eigen repertoire over Lelystad een prachtig, speciaal voor de gelegenheid gemaakt gedicht ‘Talent’ voor.

Micronic Beste Leerwerkbedrijf 2017

Maandagmiddag 7 mei werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Leerwerkverkiezing 2017 bekend gemaakt. Het Beste Leerwerkbedrijf 2017 werd Micronic. Senna van Peperzeel, HR manager bij Micronic, nam vol trots de prijs in ontvangst van voorzitter Andries Greiner en wethouder John van den Heuvel. De verkiezing werd gehouden bij Werkbedrijf Lelystad. De twee andere genomineerden waren Holland Composites en Jamin Lelystad.

Met de Leerwerkverkiezing be

nadrukt het Lelystad Akkoord hoe belangrijk praktijkervaring is in de combinatie van werken en leren. Het opdoen ervan is echter alleen mogelijk door de inzet van Leerwerkbedrijven. De verkiezing is een stimulans voor bedrijven zich aan te melden als leerwerkbedrijf.

Campagnemanager van het Lelystad Akkoord, Irene Medema, deed de aftrap waarin ze uiteenzette wat het doel van het Lelystad Akkoord: met elkaar bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt in Lelystad. . Vervolgens had ze een ongedwongen interview met de genomineerden. Centrale vraag in deze gesprekken was: Waarom is het stimuleren van leren binnen jullie bedrijf van groot belang? En hoe zetten jullie je daarvoor in?”

Key note spreker en rasondernemer Buck Jüch,

onder meer voormalig directeur van de Fair Groep, sloot daarbij aan met een verhelderende en inspirerende uiteenzetting over het functioneren van de arbeidsmarkt, nu en vooral in de toekomst. Daarbij gaat het vooral om preventie van uitval. Hij doet een oproep aan werknemers en werkgevers om zich gezamenlijk in te zetten voor een “leven lang leren”.

Continue ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het vergroot het ontwikkelvermogen van een organisatie en vermindert direct de kosten.

Medewerkers zelf moeten hun verantwoordelijkheid pakken, terwijl de werkgever een stimulerende, faciliterende en veilige omgeving moet creëren.

Wethouder Van den Heuvel benadrukte met klem dat al veel bedrijven actief zijn in Lelystad. Het Lelystad Akkoord is een netwerk van ongeveer 200 werkgevers met hart voor talentontwikkeling, ook van hen die nog op een afstand van de arbeidsmarkt staan. Hij geeft aan dit ook de komende jaren een belangrijk onderwerp te vinden voor de Lelystadse gemeentelijke agenda.

De jury bestond uit wethouder John van den Heuvel, Rob van Reijswoud en Andries Greiner.

Juryvoorzitter Andries Greiner vertelde dat hij eens gelet heeft op het personeelsbeleid van bedrijven tijdens en na de economische crisis. Dan valt op dat er toch steeds bedrijven zijn die bereid zijn kansen te geven aan mensen die nog een wat grotere ontwikkelingsweg hebben te gaan dan gewoonlijk. Vervolgens beschreef hij de top 3 van genomineerde bedrijven. Bij Holland Composites, gespecialiseerd in geavanceerde composiet constructies, kijkt men bij sollicitaties niet zo zeer naar opleiding en achtergrond, maar vooral naar motivatie en potentie. Jamin Lelystad vindt het vooral belangrijk dat aankomende medewerkers hun werkomgeving als plezierig ervaren en vandaaruit hen uitnodigend leren omgaan met klanten. Bij Micronic, producent van o.a. fijnmechanische apparatuur, wordt succesvol gewerkt met proefplaatsingen en kunnen nieuwe medewerkers van alle achtergronden en niveaus starten in een basisfunctie.

Na de uitreiking was er volop gelegenheid om de winnaar en de twee andere genomineerden te feliciteren onder het genot van een hapje en drankje. De ontvangst was zeer goed verzorgd door medewerkers van het Werkbedrijf.

De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.

Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is.

Genomineerde Thirza Anakotta in het spotlight

Mijn naam is Thirza Anakotta, ik woon in Lelystad en ben 17 jaar jong. Ik was een van de genomineerden voor het Talent 2017 en daar ben ik trots op! Sinds 1 januari heb ik een beauty salon aan huis: Salon TS. Bij Salon TS kunnen dames en heren terecht voor verschillende beautybehandelingen zoals wimperextensions, volume lashlifting, browbehandelingen en visagie. Ik ben een ervaren en gediplomeerde wimper- en browstylist. Naast het runnen van mijn salon studeer ik Visagie aan de Art of Colors in Amsterdam en start binnenkort ook met Hairstyling, zodat ik mijn klanten een volledig pakket kan aanbieden.

Voor meer informatie en boekingen kunt u terecht op mijn website www.salonts.nl Mijn make up portofolio kunt u bekijken op https://www.instagram.com/thirza_makeupartist/

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab