Organisatie door Lelystad Akkoord
De organisatie van de leerwerverkiezing was in handen van het Lelystad Akkoord. Campagnemanager Irene Medema zette tijdens het feestelijke diner alle genomineerden in het zonnetje. Voorzitter van de jury, Andries Greiner had over alle genomineerden een mooi verhaal. Hieruit kwam helder naar voren dat alle genomineerden het meer dan verdiend hebben deze nominatie te ontvangen. De jury had meer dan ooit tevoren voordrachten ontvangen voor talenten en ook bedrijven.
In de categorie Talent ging Jay Portier er met de titel vandoor. “Jay had zware concurrentie van de twee andere genomineerde talenten” liet Andries weten. Woonzorg Flevoland ging met de titel beste Leerbedrijf van het jaar naar huis.

Weer een geslaagde editie van de leerwerkverkiezingen! Met mooie kandidaten en trotse winnaars.
Hierbij de foto’s gemaakt door Patricia Pietersen.

“Genomineerde talenten en winnaar Jay Portier”
van links naar rechts: Albina Starodubtseva, Andries Greiner (voorzitter jury), Martijn Bos, Irene Medema, Jay Portier, wethouder Annemieke Messelink

Winnende Jay met zijn gasten aan tafel (oa. praktijkbegeleiders van Flevodrome Gaatze en Rivka, Marleen Lemstra directeur Eduvier, Mark van Diemen praktijkbegeleider TOF)

“Genomineerde Leerwerkbedrijven en winnaar Welzijn Flevoland”
Vlnr. Justdata, Nijkamp, Irene Medema, Welzijn Flevoland, Andries Greiner en wethouder Annemieke Messelink.

Foto’s: Patricia Pietersen

De jury
De jury bestond uit wethouder Annemieke Messelink, Nadine Swaan van Karmac (winnaar van vorig jaar), Stuurgroep lid van het Lelystad Akkoord Tom Lansink en Andries Greiner, voorzitter van de jury en Stuurgroep Lelystad Akkoord. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Messelink een prachtig beeld als aandenken. Alle genomineerden kregen een oorkonde. De talenten ontvingen daarnaast een Lelypas met een leuk tegoed.

Greiner gaf een toelichting op het winnend talen: “Jay heeft zichzelf met hulp van Flevodrome opnieuw ‘uitgevonden’. Hij heeft in de bouw gevonden waar zijn passie ligt en volgt nu met enthousiasme en inzet een opleiding bij TOF (Techniek Opleidingen Flevoland).”

Over het winnend leerwerkbedrijf zegt hij “Woonzorg Flevoland betoont zich een ruimdenkend en bereidwillig leerwerkbedrijf voor mensen die een zetje nodig hebben en daarna prima blijken te functioneren in de organisatie.”

Gastvrijheid en feestelijk diner
We waren te gast bij Werkbedrijf Lelystad. Directeur Sander Post liet weten veel belang te hechten aan de Leerwerkverkiezing omdat zoals hij het zo mooi zegt “We moeten onze helden eren en deze genomineerden zijn de parels uit onze stad en hier moeten we trots op zijn”

De ontvangst was gastvrij zeer goed verzorgd door medewerkers van Werkbedrijf Lelystad. Alle genomineerden hadden hun eigen VIP-tafel waaraan ze gasten mochten uitnodigen die voor hen erg belangrijk zijn.
De keukenbrigade van De Steiger, onder leiding van Jacco van der Stel, hebben de gasten verwend met een feestelijk diner. De gehele catering is vanuit Concern voor Werk onder leiding van Gert-Jan Tolenaars verzorgd. Als extra verrassing was Gerhard Flantua ook in de keuken aanwezig, hij stond de keukencrew ook bij. Alle gasten hebben enorm genoten!

Achtergrond leerwerkverkiezing
De leerwerkverkiezing is georganiseerd door het Lelystad Akkoord. Het Lelystad Akkoord zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt en is een hechte samenwerking tussen belangrijke maatschappelijke partners, zoals het bedrijfsleven, het onderwijs, het maatschappelijk middenveld en de overheid.
Bedrijven kunnen leerwerkplaatsen aanbieden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van een leerling tot een volwaardig medewerker. Leerwerkbedrijven én leerwerktalenten laten zien dat de realisatie van de inclusieve arbeidsmarkt ook werkelijk mogelijk is.

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab