14 juni vanaf 16.30 uur Masterclass Schulden bij werknemers door Nadja Jungmann

Op dinsdag 14 juni vanaf 16.30 uur verzorgen wij een masterclass met dit thema door Nadja Jungmann, lector Schuld en Incasso aan de Hogeschool Utrecht. + Foto Nadja

Schulden bij werknemers

De schuldenproblematiek in Nederland is groot. Bijna één op de vijf huishoudens heeft te maken met incassobureaus en gerechtsdeurwaarders. Daarbij leven er zorgen over de nabije toekomst nu de inflatie stijgt en huishoudens te maken hebben met hoge energierekeningen, dure brandstof en boodschappen. Schuldenproblematiek werkt door in de arbeidsproductiviteit van medewerkers. Schulden zijn in dit licht dus niet alleen een privéprobleem maar ook een werkgeversvraagstuk.
Schulden leiden tot fysieke en mentale klachten. Hierdoor is de kans op ziekteverzuim groter.
In deze masterclass licht Nadja Jungmann, toe hoe geldzorgen doorwerken op gedrag, wat op de werkvloer signalen zijn en wat werkgevers kunnen doen bij schuldenproblematiek onder hun medewerkers.
Werkgevers krijgen in deze sessie kennis, inspiratie en praktische handvatten.

Masterclass speciaal voor werkgevers

Speciaal voor de werkgevers in Lelystad is deze masterclass kosteloos bij te wonen.
Locatie: Werkbedrijf Lelystad.

Programma
16.30 uur inloop en ontvangst met een tapas arrangement en Flevosap
17.15 uur start Masterclass
18.30 uur borrel met snack
19.00 uur einde sessie met wat ruimte voor uitloop

Aanmelden
Deze vooraankondiging is gericht gestuurd aan vrienden van het Lelystad Akkoord en is alleen toegankelijk voor aangesloten bedrijven. We zijn gemaximeerd in het aantal deelnemers.

Meld je aan voor de masterclass

Participatiemaatschappij
Nadja Jungmann: ‘Mensen komen door allerlei omstandigheden in de schulden. Soms door onverstandige keuzes, soms ook gewoon door domme pech. Het probleem in ons systeem is dat kleine bedragen door bijkomende kosten heel snel kunnen oplopen. Mensen zien dan ook al snel geen uitweg meer en gaan enorme stress ervaren. We leren steeds meer over de effecten van chronische stress. Onder andere dat dit funest is voor ons oplossend vermogen. Het idee dat je voldoende zelfredzaam wordt als je je maar veel zorgen maakt, is echt een illusie. Een participatiemaatschappij werkt alleen voor mensen met wie het al goed gaat.’

Lector Nadja Jungmann: ‘Geldstress maakt je de slechtere variant van jezelf’
https://www.asr.nl/blog/nadja-jungmann-schuldenproblematiek-corona

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab