Paralympische tennister Esther Vergeer ziet toekomst in het Lelystad Akkoord

Voor ruim honderd betrokkenen sprak Esther Vergeer op het symposium van het Lelystad Akkoord. “Gewoon kunnen meedoen is het belangrijkste dat telt voor iedereen!” Esther deelde een compliment uit door te benadrukken hoe bijzonder het is hoe Lelystad werkt aan de inclusieve arbeidsmarkt.

Eerder die middag gaf Esther een college aan studenten van het MBO College Lelystad. “Als je iets wil bereiken dan lukt dat!” vertelt Paralympische tennisster Esther Vergeer. De studenten hangen aan haar lippen. “Het is daarbij belangrijk om te weten wat je wilt bereiken. Door te focussen op je doel, is de kans groot dat het lukt.“ Het bewijs van haar succes, een van de vele gouden medailles, heeft ze bij zich.

Die middag kwamen letterlijk onderwijs, bedrijfsleven en overheid bijeen. Wethouder Van Wageningen presenteerde vol trots het filmverslag van de bedrijfsbezoeken die ze in het kader van het Lelystad Akkoord deed.

Sieger Siederius, directeur van De Wilde, vertegenwoordigde op het podium het bedrijfsleven. Hij vertelde over de succesvolle manier van stagebegeleiding binnen zijn bedrijf. Het resultaat is dat stagiair Wesley die ook het podium betrad, binnen zijn bedrijf een baan kreeg. “Het investeren in jonge mensen levert ons vernieuwde kennis op”.

Tien studenten bedrijven van MBO College Lelystad presenteerden hun plan tijdens de netwerkbeurs. De aanwezigen mochten aan hun favoriet een stem uitbrengen. De trotse winnaars van het studenten bedrijf Fests Traps ontvingen een cheque van €250.

Tegen het einde van het symposium kon Andries Greiner, voorzitter van het Lelystad Akkoord, het nieuws brengen dat Werkbedrijf Lelystad exact die middag en op het zelfde moment in Den Haag de ESF Award 2016 had gewonnen. Lelystad staat dus op de kaart!

Het symposium vond plaats bij het MBO College Lelystad.

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab