Veel warme harten en vrienden van het Lelystad Akkoord

Lelystadse werkgevers omarmen de inclusieve arbeidsmarkt tijdens de goedbezochte kick-off van het Lelystad Akkoord, het platform voor inclusieve ondernemers.
Lelystadse werkgevers omarmen de inclusieve arbeidsmarkt tijdens de goedbezochte kick-off van het Lelystad Akkoord, het platform voor inclusieve ondernemers.Lelystadse werkgevers omarmen de inclusieve arbeidsmarkt tijdens de goedbezochte kick-off van het Lelystad Akkoord, het platform voor inclusieve ondernemers.

Iedereen hing aan zijn lippen, toen Andries Greiner, voorzitter van de Bedrijfskring Lelystad, zijn betoog hield over kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij kent het klappen van de zweep, heeft in zijn tijd als directeur van IVIO veel met banenplannen te maken gehad. Om een prachtig verhaal kort te maken: we zullen de inclusieve arbeidsmarkt zelf in beweging moeten zetten en niet wachten op overheidsinitiatieven.

Wethouder Van den Heuvel, portefeuillehouder Participatie en Werkbedrijfdirecteur Onno Vermooten legden uit wat de inclusieve arbeidsmarkt is. In essentie komt het erop neer dat voor iedereen die kan werken ook daadwerkelijk een plekje te vinden is.

“Het is geen keuze, je moet als bedrijf wat terugdoen voor de maatschappij”, zei KFC directeur Johan Tijink. Bij hem hebben alle mensen dezelfde kans, met of zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Rik Eggink van Daklapack heeft jarenlange ervaring opgebouwd met deze groep hardwerkende mensen. Het Werkbedrijf Lelystad heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Het meest recente voorbeeld is een productielijn die geheel ‘bemand’ wordt door alleenstaande vrouwen. Deze dames werken alleen tijdens schooltijden. Dat is nog eens omdenken!

De zaal was muisstil toen twee werknemers vertelden hoe het is om weer een kans te krijgen en je te kunnen bewijzen in het werkende leven. Twee ontroerende verhalen van twee dolgelukkige loyale werknemers.

Wethouder Fackeldey merkt dat Lelystad aan slagkracht wint doordat de stad beschikt over een groot arbeidspotentieel. Bedrijven hoeven zich hier geen zorgen te maken over hun personeelsvoorziening. “Wij zijn om die reden een aantrekkelijke vestigingsplaats voor een groot aantal bedrijven!”

Irene Medema ,campagnemanager van het Lelystad Akkoord, roept alle aanwezige werkgevers en het maatschappelijk middenveld op om vriend van het Lelystad Akkoord te worden. Hier werd meteen gehoor aangegeven. Dit is nog maar het begin. Lelystad gaat serieus werk maken van de inclusieve arbeidsmarkt.

Bent u werkgever en draagt u het Lelystad Akkoord een warm hart toe? Meld u dat op www.lelystadakkoord.nl. Voor vragen of voor contact kunt u een mail sturen aan [email protected]

© 2020 Copyright Lelystad Akkoord. Alle rechten voorbehouden. Powered by Het Medialab