Werkgeversconferentie over “Vinden en binden van gemotiveerde medewerkers” op Lelystad Airport trekt ruim honderd ondernemers.

Na de lunch met prachtig uitzicht over de nieuwe start- en landingsbaan deed Irene Medema (campagnemanager Lelystad Akkoord) de aftrap en deelde Onno Vermooten (directeur Werkbedrijf Lelystad) het kersverse succes van die ochtend: ruim 330 matches tussen werkzoekenden en werkgevers! Een geweldig resultaat, het record in de geschiedenis van de banenmarkten in Flevoland.

Henri de Groot (hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam) nam op zeer interactieve wijze de ondernemers in de zaal mee in de arbeidsmarktsituatie van de Metropoolregio Amsterdam. Hier valt ook Lelystad onder.
“De groei van de economie loopt door de gespannen arbeidsmarkt tegen grenzen aan. Daarom moeten we maximaal inzetten op scholing en participatie. Het tot dusver onbenutte potentieel aan arbeid is de voedingsbodem voor het creëren van een gezonde arbeidsmarkt,” aldus de hoogleraar.
Na deze lezing reageerde het panel van Lelystadse ondernemers op diverse stellingen en deelde ervaringen en opvattingen over hoe zij medewerkers vinden en binden in een krappe arbeidsmarkt. Het panel bestond uit:
Ad Hermus, manager assemblage/algemene dienst Marfo/Chef Martin
Aukje Reinders-van der Galiën MBA, Raad van Bestuur Coloriet
Eric Slingerland, districtsmanager Hajé hotels, restaurants & shops [zie meer foto’s]

Andries Greiner, voorzitter Stuurgroep Lelystad Akkoord, sloot de bijeenkomst af. Hij vertelde hoe eertijds een moeilijke tijd in zijn bedrijf onvermoede talenten aan het licht bracht. Het Lelystad Akkoord doet datzelfde nu ook: mensen met mogelijkheden helpen die in een bedrijf te benutten. Dat gebeurt in samenspraak met ondernemers via masterclasses, de leerwerkverkiezing en persoonlijke gesprekken. Hij nodigt alle aanwezigen uit ‘Vriend’ te worden van het Lelystad Akkoord.
Vriend van het Lelystad Akkoord wordt u eenvoudig door u via www.lelystadakkoord.nl aan te melden. U helpt daarmee kansen creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (die geen baan hebben) en geeft daarmee te kennen dat u het belangrijk vindt dat er passende stages voor alle leerlingen in Lelystad zijn!
Directe link om aan te melden